vineri, 3 octombrie 2008

Discriminari rasiale...cica

La scoala, am primit ca tema sa scriu o compunere din perspectiva unei fete. Bineintzeles, am folosit aceasta oportunitate pentru a parodia anumite insusiri feminine ale zilelor noastre. Acest text este scris cu scopul d a amuza si nu de a insulta lumea. Oricum, nu toate fetele seamana intre ele. Sper sa va delectati cu aceasta compunere, desi populatia feminina a clasei nu ma mai simpatizeaza asa cum (n-) o facea inainte.

O raita prin magazine


Era o dupa-amiaza placuta de vara. Soarele stralucea puternic, dar eu ma plictiseam in casa, in fata televizorului. Deodata, o melodie spaniola imi gadila placut urechile. Pentru un moment, am crezut ca a inceput tenenovela mea preferata, Rosalinda, dupa care am realizat ca este duminica. De ce oare nu o difuzeaza si in weekend? Ce netrebnici! Si tocmai cand Rosalinda era pe cale sa-i marturiseasca lui Jose iubirea netarmurita! Oof! Totusi, ramanea o enigma. De unde se auzea frumoasa melodie? Bineinteles, inteligenta mea dezvoltata a rezolvat repede misterul: prietena mea, Maria, ma suna.
- Alo, Lili! Ce mai faci, draguto? mi se adresa ea.
- Buna, Maria! Of, fata, ce ma plictisesc!
- Da, si eu... si, pe deasupra, mai e si duminica. Astia de la TV chiar nu stiu sa faca audienta?! Si saraca Rosalinda, Miguel a amenintat-o cu moartea, in caz ca isi dezvaluie sentimentele pentru Jose!
- Da, iar Natalia vrea sa i-l rapeasca! Totusi, Rosalinda e puternica, gaseste ea o cale...
- Sunt sigura! Ce zici, nu dam o tura prin magazine?
- Dar e duminica! am combatut eu ideea.
- Hai, fata, ca nu s-or fi inchis toate magazinele... si oricum n-avem ce face, Marian, iubitul meu, se uita la un meci... cred ca joaca Gaz Metan Iasi cu Petrolul Constanta...
- Fata, nu te pricepi deloc la fotbal! E invers, stii ca in Iasi sunt multe masini...ce s-ar intampla daca n-ar avea benzina?
- Ce conteaza? Baietii astia sunt chiar infantili! Oricum, ce zici, ne intalnim peste o ora?
- O ora jumatate, fata, stii ce par pretentios am! am contrazis-o.
- Bine, bine... ai dreptate. Te pup!
- Pa!
Peste o ora jumatate, eram la brat cu prietena mea, prin centrul orasului. Deodata, privirea mi-a fost furata de o poseta roz, aflata intr-o vitrina. O mai vazusem undeva, dar nu stiam unde.
- Britney! am exclamat eu.
- Da, ai vazut ca s-a ingrasat? Si parul ei... i-ar sta mai bine cu coada... cocul ala o face sa para scunda...
- Nu, nu asta! Uite acolo, poseta roz. Nu e identica cu cea a lui Britney din videoclipul cu Justin Timberlake?
- Da, el e superb in compania ei... pacat ca e insurat, cate fete sufera din cauza asta... Ooo, ai dreptate! Ce trendy e! Trebuie s-o am!
- Si eu... trebuie sa o luam... numai de-ar avea doua!
Temerea mea s-a dovedit a fi adevarata: nu mai era decat una. Nici una din noi nu voia sa renunte, si astfel a inceput cearta. Prietenie, dar cand e vorba de moda...
- Ai destule posete, sclifosito! i-am zis eu, iritata.
- Uite cine vorbeste! Sau poate vrei sa-i spun lui Bogdan ca il barfesti cu toate fetele?
- N-ai sa indraznesti, nemernico! i-am zis, apucandu-i parul cu mainile.
Cel mai mult ma enerveaza la prietena mea ca e tunsa scurt. Dupa ce ca nu e chic, nici nu poti sa o apuci asa cum trebuie...astfel ca n-a avut probleme in a se elibera din stransoarea mea si a-mi prinde frumoasa coada, pe care m-am chinuit s-o impletesc un sfert de ora. Aflata in aceasta ipostaza, am cedat, iar ea si-a insusit acel obiect grosolan, fara pic de stil. Suparate, am pornit mai departe, pana am ajuns la un alt magazin, unde am remarcat o poseta ca cea a Rihannei, la premiile MTV. Fara sa stau prea mult pe ganduri, am luat-o, sub privirea dusmanoasa a Mariei, evident invidioasa pe mine. Am iesit din magazin si am plecat acasa, certata cu fosta mea amica.
Acasa, primul meu gand a fost sa imi sun prietenul, pe Bogdan. Am actionat cu o viteza caracteristica unei feline si am apasat butonul frumosului meu telefon Prada.
- Alo, Bogdan! Ce faci, iubitule?
- Ma uit la meci, sunt un pic ocupat. Nu putem vorbi mai tarziu?
- Ce, astia n-au mai terminat? Stai sa-ti spun ce mi-am luat din oras!
- Iubi, sincer, nu acum. E 1-1 si meciul e pe final. Te sun eu dupa, bine?
- Of,bine. Te pup, pa.
Baietii astia!

Un comentariu:

  1. Da may, discriminari rasialea :-@, bay lasa posete roz in pace si pe Rihanna :-O
    =))))))
    zau my god
    da sa vezi luni compunerea mea >:)

    RăspundețiȘtergere