luni, 23 martie 2009

De ce iubitele sunt numite ingeri

Niciodata nu m-am intrebat de ce fetelor le sunt acordate tot felul de nume de origini zoologice, botanice sau supranaturale. Si am sentimentul ca nici nu voi afla vreodata, oricat as incerca sa patrund acest mister cu mintea mea simpla si masculina. Dar tot ce pot face este sa imi dedic putinii neuroni destinati cugetarilor filozofice acestei probleme si sa incerc sa gasesc o explicatie, fie ea absurda sau incompleta, acestui fenomen din ce in ce mai raspandit in zilele noastre.

Ingerii sunt aproape unanim considerati a fi fapturi paranormale, albe, pufoase si inaripate ce desavarsesc imaginea feerica a raiului crestin. Putini realizeaza insa ca si fortele raului provin tot din ingeri, care, potrivit Bibliei, s-au revoltat, in frunte cu Lucifer, si au format un clan separat. Probabil ca baietii, atat in realitate, cat si in literatura, nu tin cont de acest sens al termenului atunci cand isi alinta jumatatile. Sau poate ca undeva, in subconstient, are loc o conexiune. Totusi, principala dovada a maleficitatii aparentului compliment survine chiar de la o reprezentanta de seama a categoriei fetelor afectate de misoginism. Deoarece, intr-o descriere publica prezenta pe internet, ea mentiona ca loc de nastere "Raiul ingerilor cu aripi negre". Ori singurul loc din acest univers sau dintr-un alt univers paralel sau tangent, real sau fictiv, in care putem (sau nu putem) intalni ingeri cu aripi negre este Infernul, ceea ce oarecum explica originea "caragialeasca" si, mai precis, "marghioalica" a jumatatilor feminine ale perechilor.

Un banc ce inca mai circula pe internet ofera o noua ipoteza asupra alaturarii termenului de "inger" sexului feminin. El mentiona ca, la despartirea unui cuplu, fetele zboara, luand casa si masina. Exista asadar posibilitatea ca presupusul caracter angelic sa aiba legatura cu gingasia si silentiozitatea manifestata in transportul "aerian" unidirectional al anumitor bunuri ce pot varia de la copii pana
la proprietati, autovehicule, bijuterii si animale de companie.

In orice caz, "ingerii" nu trebuie nicidecum sa se simta jigniti de acest apelativ interpretabil. In comparatie cu cuvinte precum "prajiturica" si "bombonica", cu un caracter ofensator pronuntat la adresa unei marimi fizice numita "masa", posibilele
rastalmaciri ale acestui cuvant sunt insignifiante.

P.S. Sper ca va dati seama ca niciodata nu mi-ar fi dat prin cap sa meditez la asemenea baliverne daca nu eram fortat de imprejurari.
P.P.S. Sincer, chiar nu e genul meu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu